شماره تلفن تماس با ما

051-34227301

 

My title

دلفین بینی بطری هندی

دلفین بینی بطری هندی

مشخصات: جثه متوسط، پوزه متوسط و گرد، آرواره‌ي پايين كمي از آرواره بالا جلوتر، باله‌ي پشتي بزرگ و داسي‌شكل، رنگ پشت خاكستري، زير شكم و پهلوها روشن‌تر، در ناحيه‌ي شكم تا گردن و دو طرف صورت و باله‌هاي سينه‌اي خال‌هايي وجود دارد كه مشخصه‌ي اين دلفين است.

اندازه‌ها: طول بدن حدود 5/2 متر، باله‌هاي سينه‌اي 30 تا 50 سانتي‌متر، بلندي باله‌ي پشتي 23 سانتي‌متر، پهناي باله‌ي دمي 60 سانتي‌متر، تعداد دندان در هر نيمه آرواره 23 تا 29 عدد، وزن متوسط 180 تا 230 كيلوگرم.

پراكندگي: در ايران، خليج فارس و درياي عمان. اغلب در آب‌هايي با عمق حدود 30 متر و با فاصله‌ي حدود يك كيلومتري از جزاير و سواحل زندگي مي‌كنند، نسبت به ساير دلفين‌ها بيشتر مشاهده مي‌شود. اكثر دلفين‌هايي كه در اطراف سواحل و جزاير ايران به‌خصوص جزاير قشم، هنگام و فارور مشاهده مي‌شوند، از اين‌گونه هستند.

پراكنش جهاني: اقيانوس هند و جنوب اقيانوس آرام.

عادات: به‌صورت اجتماعي در گروه‌هاي كوچك يا بزرگ زندگي مي‌كند و نسبت به ساير دلفين‌ها بيشتر مشاهده مي‌شود. معمولاً در آب‌هاي كم‌عمق ساحلي زندگي مي‌كند. در صبح و عصر بيشترين فعاليت را دارد. برخي از آنها مهاجر هستند. جابه‌جايي آنها به دما و پراكنش غذا بستگي دارد ولي برخي از جمعيت‌ها ممكن است تمام طول سال را در مناطقي كه غذا فراوان است، بمانند. بسيار بازيگوش و تربيت‌پذيرند. مغز آنها بزرگتر از مغز انسان است. آنها مي‌توانند برخي از حركات پيچيده را از ساير دلفين‌هاي ديگر بياموزند. در مقايسه با ساير جانوران وحشي به آساني براي كارهاي آكروباتيك و يا بازي با توپ تعليم مي‌بيند. در بين دلفين‌هايي كه در حالت اسارت نگهداري مي‌شوند، سلسله‌مراتب وجود دارد. در داخل دلفيناريوم معمولاً دلفين بزرگِ بالغ، غالب بر همه است و ماده بزرگ‌تر نيز مرتبه بالايي نسبت به ساير ماده‌هاي كوچك‌تر دارد. دلفين غالب برتري خود را با گاز گرفتن، كوبيدن خود به طرف مقابل و سيلي زدن با دم به اثبات مي‌رساند. دلفين بيني‌بطري هندي قادر است حدود شش متر از سطح آب به بالا بپرد. به موج‌سواري علاقه دارد. گاهي اوقات ماهي‌ها را به‌جاهاي كم‌عمق كشانده و آنها را به بيرون پرت مي‌كند و سپس براي گرفتن آنها تمام بدن به استثناي دم خود را به ساحل مي‌كشاند. گاهي اوقات نيز ماهيان صيدشده را با دم به هوا پرتاب نموده و دوباره آنها را مي‌گيرد. داراي چند نوع صدا است. برخي عقيده دارند كه اين دلفين مي‌تواند با انسان‌ها ارتباط برقرار كند. دلفين بيني‌بطري هندي يكي از جاذبه‌هاي جزاير قشم و هنگام محسوب مي‌شود. همه‌ساله تعداد زيادي از علاقمندان طبيعت‌گردي براي مشاده‌ي اين دلفين‌ها و حركات جالب و دوستانه‌ي آنها عازم جزاير مذكور مي‌شوند.

غذا: اغلب شامل ماهي‌هاي كوچك به‌ويژه گونه‌هاي كف‌زي نواحي ساحلي و همچنين سرپارويان است. افراد يك گروه ممكن است با همكاري يكديگر ماهي‌ها را به‌طرف ساحل رانده و آنها را صيد كنند.

توليدمثل: در بهار و تابستان جفت‌گيري مي‌كند. مدت بارداري حدود 13 ماه است. معمولاً يك بچه به‌طول بيش از يك متر و به وزن حدود 20 كيلوگرم مي‌زايد كه بين 18 تا 24 ماه شير مي‌خورد. اين دلفين احتمالاً هر سه سال يك مرتبه مي‌زايد. طول عمر متجاوز از 40 سال است.

نام علمی : Tursiops aduncus

نام انگلیسی:  Indo-Pacific Bottlenosed Dolphin  

نام فارسی: دلفین بینی بطری هندی

 

منبع: irandeserts 

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه پس از تائید مدیریت منتشر می شود.