شماره تلفن تماس با ما

051-34227301

 

My title

دلفین یونس

دلفین یونس

مشخصات: فاقد پوزه‌ي دراز است. جلوي سر تقريباً حالت عمودي دارد. فك بالا معمولاً بدون دندان است، باله‌ي پشتي بلند، خميده و نوك‌دار، باله‌هاي سينه‌اي بلند و داسي‌شكل، رنگ بدن خاكستري تيره تا سياه، كه با بالارفتن سن رنگ حيوان رو به سفيدي مي‌گذارد ولي باله‌ها همچنان تيره مي‌مانند، بر روي پوست نيز خطوط سفيد نامنظمي وجود دارد.

اندازه‌ها: طول بدن 5/2 تا 4 متر، طول باله‌هاي سينه‌اي 60 سانتي‌متر، بلندي باله‌ي پشتي 40 سانتي‌متر، پهناي دم 76 سانتي‌متر، تعداد دندان‌ها در هر نيمه آرواره پايين 2 تا 7 عدد، آرواره بالا معمولاً فاقد دندان و يا گاهي داراي 1 تا 2 دندان است كه وجه تمايز آن با سيار دلفين‌ها مي‌باشد. وزن حدود 400 كيلوگرم.

پراكندگي: اين دلفين براي نخستين‌بار در ايران در سال 1370 توسط نگارنده در سواحل درياي عمان (10 كيلومتري شرق هورگالك واقع در نزديكي روستاي زرآباد بين بندر جاسك و بندر كُنارك) مشاهده و شناسايي شد. اين دلفين به‌دليل نامشخصي مرده و در ساحل افتاده بود. بدن آن سالم ولي رنگش كاملاً سياه بود.

پراكنش جهاني: اكثر آب‌هاي گرم و معتدل.

عادات: از عادات و وضعيت توليدمثل اين دلفين اطلاع دقيقي در دست نيست. غالباً به‌صورت اجتماعي زندگي مي‌كند و مي‌تواند به مدت نيم‌ساعت زير آب باقي بماند. اغلب در آب‌هايي كه بيشتر از 180 متر عمق دارد، مشاهده مي‌شود. بسيار بازيگوش است. علاقه‌ي زيادي به تعقيب كشتي‌ها، موج‌سواري و بيرون پريدن از آب دارد. اين دلفين و دلفين بيني‌بطري هم در اسارت و هم در حالت طبيعي قادرند با هم جفت‌گيري و توليد مثل كنند ولي بچه‌ها نازا هستند. اغلب از اسكوئيدها و يا اختاپوس‌ها تغذيه مي‌كنند.

نام علمی : Grampus griseus

نام انگلیسی:  Risso's Dolphin  

نام فارسی: دلفین یونس

 

منبع: irandeserts 

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه پس از تائید مدیریت منتشر می شود.