شماره تلفن تماس با ما

051-34227301

 

My title

دوپای کوچک

دوپای کوچک

(ترکی : اختا لا سی چان )

مشخصات : کوچک ترین دوپای ایران است . پوزه کوتاه و پهن ، چشم ها درشت ،گوش ها بلند و استوانه ای شکل و در صورت خم شدن از پوزه بلندترند .در فک بالا یک جفت دندان پیش آسیای کوچک دارند. دندان های پیشین بالا فاقد شیار است و امتداد آن رو به جلو است . پاها دارای پنج انگشت اند که فقط سه انگشت وسطی رشد کرده و سطح زیرین آنها فاقد مو است . منگوله دم در قسمت انتهائی سفید ، وسط قهوه ای تیره ، و ابتدای آن سفید است . موهای بدن نرمو بلندند ، رنگ پشت قهوه ای متمایل به خاکستری با سایه سیاه ، پهلوها وصورت روشن تر و پایین بدن سفید است .

اندازه ها : طول سر و تنه 100 تا 128 میلی متر ، دم 152 تا 175 میلی متر ، پا 52 تا 55 میلی متر ، گوش 26 تا 38 میلی متر ( تعداد نمونه محدود )

زیستگاه : مناطق استپی و بیابانی با پوشش گیاهی نسبتا پراکنده .

پراکندگی: در اکثر دشت های کشور مشاهده میشود .

پراکنش جهانی : شرق ترکیه ، آسیای میانه ، پاکستان ، افغانستان ، چین و مغولستان .

عادات : شبگرد است . معمولاً به صورت انفرادی زندگی می کند . در زمین های سفت لانه می سازد . لانه معمولاً دو سوراخ دارد ، خاک های کنده شده را طوری پخش می کند که به سختی میتوان لانه را تشخیص داد بر خلاف سایر گونه های جنس Allactaga درب لانه را مسدود نمیکند . این دو پاها علاوه برلانه اصلی موقتی دیگری نیز دارند .در فصل زمستان در مناطق سرد سیر گاهی متجاوز از دو ماه به خواب زمستانی فرو می رود. در حالت عادی آهسته راه می رود ولی زمانی که احساس خطر کند با جست هائی متجاوز از یک متر به صورت زیگزاگ با سرعتی که گاهی به 45 کیلومتر در ساعت می رسد فرار می کند .  

غذا : گیاه خوار است . از دانه ، ریشه وقسمت های سبز گیاه تغذیه می کند .

تولید مثل : در شرایط مناسب سه بار در سال و هر بار بین یکتا هشت بچه می زاید .

نام علمی : Allactaga elater

نام انگلیسی:  Small five – toed jerboa  

نام فارسی: دوپای کوچک

 

منبع: irandeserts 

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه پس از تائید مدیریت منتشر می شود.