شماره تلفن تماس با ما

051-34227301

 

My title

گربه پالاس

گربه پالاس

(تركمني: ياباني ميشك)

مشخصات: جثه به اندازه گربه معمولي ولي سر پهن است. گوش‌ها كوچك، گرد و با فاصله زياد از هم و تقريباً در دو طرف سر قرار دارند. دمي بلند و كلفت دارد. موهاي بدن به رنگ خاكستري متمايل به زرد اُخرائي كه نوك سفيد موها آنها را به رنگ برفكي نقره‌اي در آورده است. بر روي پيشاني خال‌هاي مشخصي ديده مي‌شود. موهاي گونه‌ها بلند، با دو نوار قهوه‌اي رنگ در هر طرف سر، موها بلندتر و متراكم‌تر از ساير گربه‌ها است. موهاي زير بدن نيز بسيار بلند و طول آنها تقريباً دو برابر موهاي پشت و پهلوها است. اين موها عايق بسيار خوبي در مقابل زمين‌هاي يخ زده و برفي به شمار مي‌روند.

اندازه‌ها: طول سر و تنه 50 تا 65 سانتي‌متر، دم 21 تا 30 سانتي‌متر، وزن 5/2 تا 5/4 كيلوگرم.

زيستگاه: مناطق استپيمرتفع با پوشش گياهي نسبتاً متراكم.

پراكندگي: در ايران، وجود آن تاكنون از منطقه خوش ييلاق شاهرود بجنورد، سرخس، تركمن صحرا، آذربايجان غربي (حاشيه رود ارس)، آذرشهر، اصفهان، تهران و كرمان گزارش شده است.

پراكنش جهاني: از تركمنستان تا غرب چين، كشمير و پاكستان.

عادات: شبگرد است ولي گاهي در اوايل غروب و طول روز نيز فعال است. در مناطقي كه از پايكا تغذيه مي‌كند روزگرد است. معمولاً در غارها، شكاف سنگ‌ها و سوراخ‌هاي كه توسط ساير حيوانات حفر شده است ساكن مي‌شود.

غذا: از جوندگان و پرندگان تغذيه مي‌كند.

توليدمثل: احتمالاً در زمستان جفت‌گيري مي‌كند بعد از حدود 65 روز يك تا شش بچه مي‌زايد. بچه‌ها در يك سالگي بالغ مي‌شوند.

وضعيت فعلي: گربه كميابي است به جز يك نمونه كه در منطقه خوش ییلاق و یک نمونه که در اصفهان مشاهده شد، اطلاع دیگری از وضعیت این گونه در دست نبود. در سال 1385 یک گربه پالاس نسبتاً جوان در منطقه بردسیر کرمان از متخلف توقیف گردید که مدتی در اداره محیط زیست کرمان نگهداری می‌شد. اخیراً عکسی از گربه پالاس در میان برف‌ها که در سال 1386 در پارک ملی خجیر به وسیله دوربین تله‌ای گرفته شده بود مشاهده گردید. در سال 1387 نیز یک گربه پالاس در نزدیکی آذر شهر واقع در دامنه‌های غربی کوه سهند زنده‌گیری گردیده است

نام علمی : Felis manul ,Otocolobus manul

نام انگلیسی:  Pallas's cat  

نام فارسی: گربه پالاس

 

 

منبع: irandeserts

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه پس از تائید مدیریت منتشر می شود.